FOXER KFT SZÉKHELYÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

  • A támogatás mértéke 50.39%
  • Projekt fizikai befejezésének napja: 2021.12.02.
  • A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01511

A projekt tartalmának bemutatása:

Jelen projekt megvalósítása a székhely rezsi csökkentése érdekében történt. A projekt részét képezte az épület homlokzati szigetelése, külső nyílászárók cseréje, árnyékoló szerkezetek elhelyezése, világítás korszerűsítés 40 kW-os napelemes rendszer telepítése és 15 kW-os hőszivattyú telepítése.

 

A projekt összköltsége 28,87 millió Ft, melyhez 15,70 millió Ft uniós támogatást kapott a vállalkozás.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.”

  • A támogatás mértéke 50,00%
  • Projekt fizikai befejezésének tényleges napja: 2018.11.22.
  • Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01236

A projekt tartalmának bemutatása:

Az elektrofilteres ipari szűrő és légtisztító rendszerek a hagyományos mechanikus szűrőpatronos szűréstechnológiához képest min. 80%-kal alacsonyabb fajlagos villamos energia felhasználással üzemelnek, melynek súlyozott eredménye nemzetgazdasági szinten is a globális CO2 kibocsátás csökkenésével jelentkezik.

Jelen innováció keretében lehetőségünk nyílt az elektrofilteres rendszerek hatékonyabb kiszolgálására és az energiatakarékos, környezettudatos technológia által még erősebb környezetvédelmi szerepvállalásra, mely cégünk mai és jövőbeni tevékenységének, céljainak alappillére. Nagy légterű, daruzott, porszennyezett, olaj-füstszennyezett üzemekben már igazolt megoldás az ügyfeleink részére az elektrofilterek használata. Ezen filterek elterjesztése, intenzív munkánk eredményeként mérhető óriási környezetterheléstől mentesíti a légkört a CO2 kibocsátási egyenérték rendkívül alacsony értéke miatt. Az elektrofilterek üzemeltetése nem jár szűrőcserével; az ionizáló és kollektor cellák is alumíniumból készülnek regenerálható-mosható kivitelűek. Jelenleg, ilyen jellegű eszköz nem áll rendelkezésünkre, így ezen pályázati program segítségével – már meglévő ismeretanyagok felhasználásával – kívánunk beszállítónk segítségével vállalkozásunk tevékenységébe integrálni egy ilyen regeneráló-mosó rendszert. Ily módon vállalkozásunk tevékenysége hatékonyabbá (egyúttal jövedelmezőbbé) válik. Az új, innovatív, környezetbarát mosó technológiával korlátozás nélkül ki tudjuk szolgálni a folyamatosan növekvő elektrofilter telepítések üzemeltetési igényét a környezetterhelés alacsony szinten tartása mellett. Ez az innováció nem sorozatgyártású végtermék létrehozására irányul, hanem egy rendkívül energiatakarékos, légtisztító elektrofilteres rendszertechnológia szolgáltatási minőségének javítására, országosan, ezáltal a meglévő partnereink mellett, a hazai nehéz gépipar, gépjármű- és gépalkatrész gyártás további jelentős piaci szereplőit érhetjük el.

A mosó-regeneráló technológia a következő évekre megalapozza cégünk szolgáltatási tevékenységének jelentős bővülési lehetőségét. Célunk, ezzel az adaptív innovációval megvalósult projekt kapcsán, hogy hazánkban az elektrofilterekben jelenleg is piacvezető pozíciót megtartsuk, illetve további partnerbővülést érjünk el a jól működő igazolt referenciáknak köszönhetően.

A projekt keretében beszerzésre került eszköz 1 db Egyedi meleg vizes szűrőmosó céltechnológia.